14.03.2024 Pomembno leto za Arsenal Slovenija

Spoštovani člani in navijači Arsenala, vstopamo že v 16. leto obstoja društva Arsenal Slovenija. Ker to pomeni, da smo upihnili že 15. svečko od ustanovitve, je naslednje leto za nas še nekoliko pomembnejše.

V torek, 12. marca 2024, smo izpeljali letno skupščino članov, ki je bila letos tudi volilna. Dobili smo se v ambientu športnega bara Slovan v Ljubljani, pred povratnim dvobojem osmine finala lige prvakov med Arsenalom in Portom.

Skupščine se je udeležilo 23 članov, med samim ogledom tekme nas je bilo še nekaj več. Na tej točki gre zahvala vsem, ki ste se odzvali in pomagali poskrbeti za prijeten večer.

Na sami skupščini je bilo govora tako o prihodnosti kot tudi o najbolj perečih težavah, s katerimi se soočamo v zadnjem obdobju. Na vrhu seznama je zagotovo pomanjkanje kart, saj trenutno povpraševanje močno presega ponudbo.

Zato pa pomanjkanje kart ni ovira za prisotnost na dogodkih, ki jih organiziramo, in na katerih si v prihodnje želimo še večje udeležbe. Z aktivnim sodelovanjem in podaljševanjem članstva si lahko tudi povečate možnosti za prejem vse bolj dragocenih lističev za ogled tekem Arsenala.

Veliki cilji za prihodnost

Arsenal Slovenija trenutno šteje 127 članov, kar je dober obet za prihodnost, a si hkrati želimo, da bi bila posledično tudi aktivnost še na višji ravni. Dobro obiskana skupščina je bila zagotovo korak v pravo smer, dodatno pa si želimo za aktivnejše dogajanje skrbeti tudi v društvu. V prvi vrsti z druženji, kot so skupinski ogledi tekem, sicer pa načrtujemo znova oživiti in nadaljevati tradicijo sezonskih piknikov.

Prav tako je velika želja organizirati večdnevno mednarodno srečanje navijačev, bodisi jeseni bodisi prihodnjo pomlad, s katero bi proslavili 15 let obstoja društva. Spomin na druženje leta 2019, ko se nas je zbralo krepko čez 100 in je Ljubljano obiska Perry Groves, je še zelo svež v naših mislih.

Naslednji izziv je ideja, da bi kot prvi nogometni turnir med navijaškimi društvi organizirali na travnati podlagi. Dodatno bi predvidoma septembra skupaj odšli tudi na pohod na katerega od slovenskih očakov in tako ljubezen do Arsenala povezali še z ljubeznijo do slovenskih gora. V naslednjih tednih pa lahko pričakujete tudi priložnost za naročilo jopice s kapuco s potiskom Arsenal Slovenija.

"Z zagotovostjo trdim, da vodstvu ambicij ne manjka, bomo pa potrebovali tudi pomoč vseh ostalih, da nam te večje dogodke uspe uspešno realizirati. Sam se že veselim nadaljnjega, uspešnega sodelovanja z vami," je ob vnovični izvolitvi za predsednika Arsenal Slovenija povedal Uroš Stefanič.

UO – Upravni odbor:

Predsednik: Štefanič Uroš
Tajnik: Likar Jurij
Blagajnik: Jovanoski Viktor
Član UO: Žagar Alvin
Član UO: Kovačič Rok

NO – Nadzorni odbor:

Vodja NO: Strgar Tilen
Član NO: Dreo Izidor
Član NO: Gašper Stržinar

DK – Disciplinska komisija:

Vodja DK: Kovačič Rok
Član DK: Rošer Gregor
Član DK: Sofija Djelic

Naslednja tekma
11.02.2024 ob 15:00
West Ham
Arsenal
Zadnja tekma
04.02.2024 ob 17:30
Arsenal
3 ‐ 1
Liverpool