08.09.2024 Reportaža: Arsenal - Brighton (31.08.2024)

V soboto, 31.8.2024 sva s punco končno obiskala ligaško tekmo Arsenala.

Ker je bila tekma v zgodnjem terminu, sva se morala proti Emiratesu podati že v dopoldanskih urah. Vzdušje se je z vsako postajo podzemne iz zahodnega Londona proti severu izboljševalo, vedno več pa je bilo tudi rdečih majic.

Pred tekmo sva obiskala še Armoury, kjer sem se kljub temu, da običajno kupim dres brez številke, tokrat odločil za dres s številko 41 - Rice. Sledil je vstop na stadion in kljub precej zgodnji uri pint ali dva.

Vzdušje na stadionu je bilo precej sproščeno, se je pa po petju refrena pesmi The Angel (znani kot North London Forever) zelo naelektrilo.

Začetek je bil res izjemen. Dominirali in pritiskali smo praktično celoten prvi polčas. V 38. minuti pa izjemna podaja Sake in še lepši zaključek Havertza. Izjemna evforija in navdušenje. Končno gol, ki smo ga čakali skoraj celoten polčas. Pred polčasom še precej oster start Ricea, s katerim si je prislužil rumeni karton.

Med polčasom je bilo vzdušje res dobro in vsi smo pričakovali le zmago. Na začetku drugega polčasa pa pravi šok. Ker je bilo dogajanje povsem na drugi strani igrišča, zadeve v živo sploh nisva dobro videla. Zagledala sva le Ricea na tleh, potem pa je sodnik pokazal rumeni in rdeči karton. Najprej sva mislila, da ga je zaradi brce dobil nasprotni igralec, ko pa smo zagledali, da je drugi rumeni karton in posledično izključitev za Rice-a, pa razočaranje.

Šok na tribunah je odražal moči na igrišču, ki so se povsem spremenila. Slabih deset minut po rdečem kartonu je sledil gol Brightona. Precej poceni dobljen gol glede na borbenost skozi celotno tekmo. Do konca smo imeli še dve priložnosti, kjer smo že vsi videli žogo v mreži, ampak je rezultat ostal pri 1:1.

Na eni strani razočarani zaradi rezultata, na drugi pa navdušena zaradi celotne izkušnje sva zapuščala stadion. Celotna izkušnja po tekmi je bila zaradi dresa (41 – Rice), ki sem ga nosil v centralnem Londonu do večera, precej zanimiva. Kar nekaj smeha je bilo tudi na ta račun. Za naslednjo sezono pa še moram premisliti, če vzamem rajši dresa brez številk.

Posebna zahvala gre Arsenal Slovenija, ki nama je omogočil nakup kart s čimer se nama je uresničila velika želja skupnega obiska ligaške tekme.

Luka in Olivia

Naslednja tekma
22.10.2024 ob 21:00
Arsenal
Shakhtar Donetsk
Zadnja tekma
19.10.2024 ob 18:30
Bournemouth
2 ‐ 0
Arsenal